top of page

Over ons

...en waarom wij sterk geloven in monitoren van Toiletbezetting en Hygiene

“In de afgelopen periode waarin we allemaal met de corona crisis te maken hebben gehad, hebben we geleerd om onderlinge afstand te bewaren en vooral in horeca zaken en supermarkten niet onnodig heen en weer te lopen”.  Maar met toiletten is dat lastig omdat je niet weet of het toilet bezet is en het ook een ruimte is waar het moeilijk is om afstand te bewaren. Juist bij toiletten wil je dat graag! Toen ontstond het idee, samen met mijn compagnon, om een soort stoplicht te maken maar dan wel 1 die er goed en duidelijk uitziet, betrouwbaar en nauwkeurig werkt'. Aldus Richard, co founder van de Properloo en SenseWell.

 

Hoe hebben jullie dit zo kunnen maken?

'Ik heb zelf veel ervaring in het ontwikkelen van hardware en software en was net met een IoT bedrijf gestart. De in de markt verkrijgbare bewegingssensoren bleken niet voldoende nauwkeurig qua timing. Ik heb daarom een speciale slimme sensor ontwikkeld die de bezettijd precies- en natuurlijk anoniem-  detecteert. Een stoplicht is leuk maar dat past niet in ieder interieur en is niet overal te zien. Daarom is de oplossing gemaakt met een soort kiosk informatie scherm met herkenbare symbolen. Aldus Dick Oort, co founder van de Properloo en Sensewell.

 

Welke symbolen zijn er? Alleen dames of heren?

Er kunnen 5 symbolen worden weergeven. Man, Vrouw, Persoon in rolstoel, urinoir en wasbak. Als er behoefte is, kan ook een symbool voor een gender neutraal persoon worden gebruikt of maatwerk.

 

Wat zijn jullie toekomst plannen voor Properloo?

We werken aan een project om de data behalve naar het scherm, ook naar de cloud te sturen en een app te ontwikkelen waar de medewerkers kunnen zien hoevaak en hoeveel het toilet is gebruikt; om daar de tussentijdse schoonmaak efficient mee te sturen en te registreren. 

We verwachten dat dit ook interessant is voor facility managers in kantoorgebouwen die straks weer open gaan. Afspraken met schoonmaakbedrijven zouden aangepast kunnen worden aan de gemeten intensiteit van het toilet gebruik. Aanvullende producten en diensten zijn reeds in ontwikkeling vanuit ons kantoor in Amstelveen. Denk hierbij aan sensors voor de zeepautomaten en toiletrollen maar ook aan preventief hygiene advies, coaching en rating.

 

Wat is jullie visie voor het overkoepelende bedrijf SenseWell?

SenseWell is  het concept voor Well-being in gebouwen waarbij toilethygiene, luchtkwaliteit (CO2) en ruimte bezetting (peoplecounters) worden gemonitord en op strategische plaatsen inzichtelijk gemaakt voor iedereen; met het doel om te sturen en te monitoren.

bottom of page